home1

Swingen is meer dan seks alleen. Swingen is ook andere mensen ontmoeten. Kennis en ervaringen uitwisselen. Kijken en bekeken worden. Vragen stellen en antwoorden krijgen. Grenzen verkennen en verleggen. Soms is het zelfs 'slechts' een avondje slap ouwehoeren en verder niets. En ja, soms is het ook heerlijke seks. Op deze site vind je het allemaal!

 • Fun

  nieuws, video, social media

 • Community

  chatrooms, forum, swingerscafé

 • Dating

  uit of thuis vandaag?

 • En meer!

Swingen A-Z

A

  Aids

  Hiv is het virus dat aids veroorzaakt. Aids is een ernstig syndroom dat - zonder behandeling  - een dodelijke afloop heeft. Hiv breekt stap voor stap de afweer af die mensen van nature hebben tegen ziekteverwekkers. Je spreekt van aids, als het afweersysteem zodanig verzwakt is door hiv dat het allerlei virussen en bacteriën niet meer te baas kan. Iemand met aids wordt steeds zwakker en vatbaarder voor zeldzame infectieziekten en kwaadaardige aandoeningen. Zonder behandeling zal iemand met hiv uiteindelijk aan de gevolgen van aids overlijden. Tijdige behandeling met hiv-remmers kan voorkomen dat de hiv-infectie een fataal beloop heeft in de vorm van aids.

  Amfetamine

  Amfetamine is een synthetische drug. In de volksmond wordt de drug ook wel speed, slurf, rapapa of spit genoemd. Het gebruik is verslavend, onder meer omdat mensen lusteloos zijn als zij het niet gebruiken. Amfetamine werkt stimulerend en bevordert aldus slapeloosheid. Daarnaast vermindert de lust tot eten of drinken. Amfetamine werd vroeger dan ook wel toegepast als vermageringsmiddel, maar dat is tegenwoordig verboden. Ook werd het toegepast als doping in de sport.

  Anaaldouche

  Een anaaldouche is een hulpmiddel om de anus en het laatste stukje darm te reinigen, waarna schone anale seks mogelijk is. De ‘douche’ vul je met water dat de anus en endeldarm schoonspuit van restjes poep. Een anaaldouche is geen echte douche, maar een blaasbalg of staaf die je anaal inbrengt. Het heet ‘douche’ omdat het de anus reinigt met sproeiend water. Anaaldouches zijn minder schadelijk en werken net zo goed als klysma’s. Jezelf wassen met zeep en een washandje kan ook.

  Anilingus

  Anilingus, informeel ook rimmen, is het stimuleren van de anus met de tong. De term anilingus is afkomstig uit het Latijn en heeft een vergelijkbare etymologie als cunnilingus. De term rimmen is afgeleid van het Engelse woord rim, dat rand betekent. Anilingus is zowel anale als orale seks, omdat zowel de mond als de anus erbij betrokken zijn. Anilingus wordt gedaan door zowel homo-, hetero- als biseksuelen. Bij beide seksen bevinden zich in de anus zenuwuiteinden die worden gestimuleerd bij de daad. Het is mogelijk om bij anilingus een aantal ziektes over te dragen. E. coli is namelijk een bacterie die bij de anus rondzwermt en heel veel problemen zoals diarree kan veroorzaken. Een ander bekend voorbeeld van een ziekte die overdraagbaar is via anilingus is hepatitis A. Ook herpes simplex, syfilis en hepatitis B kunnen via deze weg overgedragen worden.

  Anorgasmie

  Anorgasmie is het onvermogen tot het bereiken van een orgasme bij geslachtsgemeenschap, vooral bij vrouwen. Anorgasmie kan het gevolg zijn van angst om betrapt te worden, van conflicten met de partner, het ontbreken van tederheid of techniek bij de partner en schuld- of schaamtegevoelens. Soms is er een dieper liggende problematiek, waar therapie bij een seksuoloog voor nodig is. Bij de man kan dit in zekere zin worden vergeleken met impotentie.

B

  Bacteriële vaginose

  Bacteriële vaginose is een van de meest voorkomende oorzaken van vaginale klachten. Het is geen soa

  Gebruik van zeep, vaginale douches of bepaalde medicijnen kunnen de natuurlijke zuurgraad in de vagina veranderen. Bacteriën die bacteriële vaginose veroorzaken kunnen dan gaan groeien. Ook seks onder condoom, darmbacteriën, leeftijd en hormoonspiegel hebben hier invloed op.

  Heb je een bacteriële vaginose dan is de kans om een soa op te lopen groter. Zwangere vrouwen lopen het risico op een te vroeg geboren baby.

  Ongeveer de helft van de vrouwen met bacteriële vaginose heeft geen klachten. Deze klachten komen voor:

  • Meer (plakkerige en/of witte) afscheiding
  • Afscheiding ruikt onaangenaam (zurig, vislucht) of sterker bij contact met sperma
  • Jeuk
  • Roodheid
  • Pijn bij het vrijen

   

  Een test toont aan of je bacteriële vaginose hebt. Ga naar de huisarts als je je zorgen maakt

  Ballonnen

  Lachgas wordt ingeademd via een ballon, die opgeblazen is met lachgas. De lachgas komt uit patroon, die via een speciale spuitbus in de ballon wordt geleegd. Je kunt lachgas niet direct uit de spuitbus inademen. Je bevriest dan je lippen. Mensen gebruiken lachgas dus altijd via ene ballon. Ze doen dit door langzaam in en uit te ademen in  de ballon. Van te voren neem je een beetje lucht mee naar binnen. Lachgas voel je vrijwel direct. Het effect merk je enkele minuten en dan zakt het weg.

  Direct na het inhaleren merk je een sterk roeseffect. Wat je hoort, ziet en voelt, loopt in elkaar over. Het effect houdt enkele minuten aan.

  Gewenste effecten:

  • Je voelt je high

  Opgewekt, vrolijk

  Lacherig

  Warm gevoel

  Geluid klinkt anders en kan in elkaar overlopen.

  Soms ervaar je gevoelens en gedachten die eerder onbewust waren.

  Je kunt soms dingen zien of horen die er niet zijn (hallucineren).

   

  Ongewenste effecten:

  Bij te veel: flauwvallen

  Misselijkheid bij volle maag, braken

  Bij teveel lachgas hoofdpijn en misselijkheid, soms een kater.

  Je kunt je onrustig of angstig voelen, zoals in een nachtmerrie.

   

  Lichamelijke effecten:

  Duizeligheid

  Slappe ledematen

  Ongecoördineerde bewegingen

  Pijn wordt verdoofd

  In slaap vallen

  Sommigen reageren erg sterk op lachgas. Veel mensen vinden het lichamelijke effect van een ballon lachgas sterker dan het geestelijke effect.

  Dosering

  De meeste mensen nemen één ballon met lachgas, dus één patroon. Sommigen nemen wel meerdere ballonnen op een avond. De werkingsduur van lachgas is namelijk kort. Hoe meer je neemt, hoe meer je last kunt krijgen van ongewenste effecten. Je kunt flink hoofdpijn krijgen en soms een kater de volgende dag.

  Bron: http://www.drugsinfoteam.nl/

  BDSM

  BDSM is een seksuele voorkeur en een vorm van seksuele expressie die met wederzijdse toestemming gebruik maakt van fysiek opgelegde beperkingen, intense zenuwprikkels en het fantaseren van een machtsrollenspel. Het Engelstalige acroniem BDSM staat voor Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M).

  Gezamenlijk geven deze een beeld van de verschillende onderdelen die sadomasochisme kan bevatten: bondage (het vastbinden van de partner), discipline (echte of gespeelde bestraffing), het uitoefenen van of zich onderwerpen aan macht (dominantie en submissie) en het veroorzaken of ondergaan van pijn (zie masochisme). Veel sadomasochisten voelen zich tot een van deze categorieën meer aangetrokken dan door de andere, maar de voorkeuren lopen ook veel door elkaar heen, de verschillen zijn meer gradueel dan absoluut. BDSM omvat een breed spectrum aan activiteiten, interpersoonlijke relatievormen en subculturen.


  Bron: Wikipedia

  Beffen

  Beffen is het stimuleren van de clitoris en vagina met je tong. Andere woorden zijn: likken of orale seks. Beffen is voor veel vrouwen opwindend en een vrouw kan er heerlijk door klaarkomen. . 

  Beffen kun je op allerlei manieren doen. Het verschilt per vrouw of per keer wat ze het lekkerst vindt:

  Je kunt likken rondom de clitoris of juist er overheen.

  Je kunt alleen likken op haar schaamlippen of ook in haar vagina.

  Je kunt wat sneller of juist wat langzamer likken, wat harder of juist wat zachter.

  Vraag wat zij lekker vindt. Zo leer je haar kennen en kun je haar lekker verwennen. Je kunt ook iets uitproberen en op haar lichaamstaal letten. Wordt ze natter, kreunt ze? Dan doe je het vast heel goed!

  Houd je het niet vol of krijg je pijn in je kaken? Stop ermee of kies een andere positie. Je kunt het beffen ook afwisselen met iets anders, zoals vingeren.

   

  Beflapje

  Het beflapje, ook wel liklapje genoemd, is een hulpmiddel om een SOA te voorkomen.

  Het dunne lapje, vaak gemaakt van rubber, wordt over de schaamlippen en clitoris van de vrouw gelegd als iemand haar wil beffen. Door het dunne materiaal heen kan dan met mond de clitoris gestimuleerd worden, zodat de vrouw tot een orgasme kan komen. Hierdoor worden zowel vagina van de ontvanger als mond van de gever beschermd tegen overdraagbare bacteriën en ziektes (SOA).

  Biseksueel

  Mensen die op vrouwen én mannen vallen, worden wel biseksueel genoemd. Biseksualiteit heeft net als homoseksualiteit te maken met gevoelens, gedrag en identiteit: wat je voor een ander voelt, wat voor seksuele contacten en relaties je aangaat en hoe je jezelf noemt. Veel mensen hebben biseksuele gevoelens en fantasieën, veel minder mensen doen er iets mee en nog minder noemen zichzelf bi.

  Sommige biseksuelen hebben afwisselend relaties en/of seks met mannen en met vrouwen, anderen tegelijkertijd.

  Bi-schierig

  De meest letterlijke interpretatie van het begrip bi-schierig is nieuwsgierig naar bi-seksuele ervaringen. 

  Bekende extremen

  Soms zie je in een profiel staan 'we doen niet aan de "bekende extremen". Daarmee worden onder andere dingen bedoelt als Bdsm, plasseks , seks met dieren

C

  Candida

  Een onschuldig gist veroorzaakt candida. Candida ontstaat niet door seksueel contact. Je kunt candida wel doorgeven door seks. Candida kan voorkomen op de geslachtsorganen, de mond, endeldarm en op de huid.  Van alle vaginale infecties wordt candida het meest vastgesteld.

  Bij candida kun je last krijgen van:

  jeuk in de vagina;

  witte, soms wat brokkelige vaginale afscheiding zonder geur;

  een rood, gezwollen en pijnlijk slijmvlies van de vagina;

  pijn of een branderig gevoel bij het plassen of vrijen.

  Chlamydia

  Een chlamydia-infectie geeft vaak geen of weinig klachten. Chlamydia is goed te behandelen. Een onbehandelde chlamydia kan ernstige gevolgen hebben.

  Bij mannen:

   

  ontstekingen in de bijbal

  ontsteking in de prostaat

  tijdelijk verminderde vruchtbaarheid

  Bij vrouwen:

   

  ontstekingen in de eileiders

  ontsteking in het bekkengebied

  chronische buikpijn

  verminderde vruchtbaarheid

  Club

  Een parenclub is een gelegenheid waar de bezoekers onderling seks kunnen bedrijven. Bij de meeste clubs worden alleen paren toegelaten. Er zijn clubs waar ook alleengaanden toegelaten worden.

  De meeste parenclubs zijn ingericht op gevarieerd vermaak. Men kan er 'normaal' uitgaan. Dansen, eten, drinken, vrienden ontmoeten, nieuwe vrienden leren kennen maar daarnaast ook erotiek beleven.

  Voor sommige bezoekers gaat het bezoek dan ook niet puur om seks, maar meer om het uitgaan in een sfeer van meer openheid en met meer gelijkdenkenden waar het erotiek en seks betreft.

  In de meeste clubs zijn de ruimtes waarin seks bedreven wordt goed gescheiden van de dans-, eet-, en relaxruimten. Veel clubs hebben een zwembad, een sauna, en zijn zeer streng waar het gaat om hygiëne en omgangsvormen.

  Seks is een belangrijk onderdeel van het bezoek aan een parenclub, maar niet verplicht. Meer dan eens komt het voor dat bezoekers naar een parenclub gaan om een gezellige avond te hebben zonder in de club bezig te zijn met seks. Ook het hebben van seks tussen de partners onderling zonder er derden bij te betrekken kan in een parenclub.

  Coitus

  Coitus interruptus (ook wel voor het zingen de kerk uit gaan) is een manier van anticonceptie waarbij de man gedurende de geslachtsgemeenschap zijn penis uit de vagina haalt juist voor zijn orgasme zodat de ejaculatie buiten de vagina plaatsvindt.

   

  Deze techniek is bijzonder onbetrouwbaar als anticonceptiemiddel in vergelijking met methodes als de anticonceptiepil of de sympto-thermale methode, omdat de vrouw ook zwanger kan worden van het voorvocht of als een druppel van het sperma contact maakt met de omgeving van de vagina. In de praktijk wordt tot 15-40% van de vrouwen uit paren die alleen met coitus interruptus werken binnen het jaar toch zwanger.

  Condoom

  Een condoom is een anticonceptiemiddel in de vorm van een hoesje, dat wordt gebruikt om de penis van de man gedurende de geslachtsgemeenschap te omhullen met als doel:

  het sperma op te vangen om de kans op zwangerschap te verkleinen

  het fysiek contact tussen de penis en de andere partner te voorkomen als bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA)

  de duur van de geslachtsgemeenschap te verlengen door middel van een verdovend middel (onder andere bij Performa condooms van Durex)

  de geslachtsgemeenschap (of andere seksuele belevenissen) aangenamer te maken, denk aan condooms met diverse (soms exotische) smaken of aan condooms met stimulerende nopjes, ribbeltjes en/of haartjes

  Gewoonlijk wordt het condoom gemaakt van latex. Voor mensen met een latexallergie zijn er ook condooms van kunststof of (schapen)darm.

  Cunnilingus

  De uitvoering van de handeling Cunnilingus (Latijn) is het oraal bevredigen van de vrouw. De term beschrijft niet of het door een man of een vrouw wordt uitgevoerd. Er zijn veel andere termen voor cunnilingus. De in de volksmond meest gebruikte termen zijn beffen en minetten.

  Zowel een man als een vrouw kan een vrouw oraal bevredigen, waarmee het zowel in de heteroseksuele als in de homoseksuele sfeer voorkomt of tijdens een 'trio'. Hoe dit geschiedt verschilt: iedere minnaar is anders, en iedere vrouw heeft een andere voorkeur. Sommige mannen en vrouwen vinden het een vies idee, en doen het niet. Anderen vinden het niet stimulerend genoeg, of krijgen er kramp in de tong van. Voor veel vrouwen is het echter de manier om opgewonden te raken en zo mogelijk ook klaar te komen, aangezien een vrouw niet altijd door penetratie een orgasme bereikt, hetzij omdat de tijd van penetratie te kort duurt, hetzij omdat het orgasme alleen door (langdurig) stimuleren van de clitoris, bijvoorbeeld door cunnilingus, bereikt kan worden. Doorgaans blijkt de gelijktijdige combinatie van orale stimulatie met de tong en penetratie met vinger(s) of hulpstukken zeer succesvol.

D

  Daten

  Daten (of dating) is een aan het Engels ontleende term die verwijst naar het hebben of maken van afspraakjes. De essentie van daten is dat personen die elkaar nog niet of nauwelijks kennen, afspreken voor een thuisdate of afspreken in een club of hotel. 

  Vaak worden afspraken gemaakt via chat, mail, whatsapp, sms of een telefoontje. 

  Dildo

  Een dildo is een langwerpig plastic of latex voorwerp met een gladde afwerking, meestal in de vorm van een menselijke penis. Dit kan worden gebruikt als seksspeeltje om tot seksuele bevrediging te komen door het in de vagina of anus in te brengen en heen en weer te bewegen. Het is ook een object voor seksueel fetisjisme. In tegenstelling tot de vibrator heeft een dildo geen trilmotor.

  Domspace

  Domspace is de hyperalerte ervaring die tijdens en/of na een geslaagde BDSM-sessie bij een Dominant optreedt. Domspace is te vergelijken met het gevoel dat intellectuelen krijgen na het leveren van een geweldig artikel: competent, bekwaam, tevreden en zelfverzekerd. Te weten dat je een Echte Meester of Meesteres bent is iets dat alleen degenen die het zelf meegemaakt hebben zullen begrijpen – maar we doen wel even een poging om het hier, voor de leek, uit te leggen.

   

  Men is het er in het algemeen wel over eens dat Domspace in verschillende stages te onderscheiden is:

   

  1) Bottomspace – het normale dagelijkse gedrag van een Dominant.

   

  2) Wannabe Dom space – gedrag dat optreedt wanneer een Dominant aandacht besteed aan een sub. Hoewel de Dominantie zich nog niet volledig kan manifesteren krijgt de Dominant wel interesse in het uitvoeren van Dominante handelingen. Hij geeft bevelen en zal plezier putten uit het Toppen van anderen. Een Echte slavin herkent de Wannabe Dom fase en zal zich niet onderwerpen. Wanneer zijn bevelen worden opgevolgd kan de Dominant doorgaan naar fase 3. Zo niet dan gaat hij terug naar de Bottomspace.

   

  3) Tease space – Een (soms maar kort-durende) fase waarin de Dominant test of hij zijn onderdanige werkelijk aankan. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld de onderdanige speelruimte geven om ongehoorzaam te zijn of het geven van kinderachtige opdrachten. Als de Dominant ervaart dat hij de onderdanige aankan zal hij doorgaan naar fase 4. Zo niet dan kan hij terug gaan naar fase 2, of mokkend in fase 3 blijven hangen. Het niet aankunnen van de onderdanige is voor hem immers een teken van zwakte en onkunde, en een grote bron van schaamte.

   

  4) Dominant space – De fase waarin de Dominant voor het eerst werkelijk tot zijn recht komt als Meester. Hij is de onderdanige de baas en zijn Dominantie straalt uit elke porie. Subs zullen Dominanten in deze fase herkennen door de dwingende blik in hun ogen, en de trotse, fiere houding. Kickers en fakers verwarren deze fase onterecht met arrogantie. Het zelfvertrouwen is echter volledig gegrond: Dominanten in Dominant space zijn uitermate gevoelig, empathisch en intelligent.

   

  5) Bastard space – Een gevaarlijke fase. Een Dominant is Basterd space verliest in zekere zin zijn Dominantie: een soort oernatuur krijgt de overhand. Door de fight/flight reactie wordt de Dominant een soort roofdier, dronken van de macht die hij heeft over de onderdanige (die hij niet meer als mens kan zien). Zijn pupillen verwijden zich, zijn penis groeit tot angstaanjagende grootte en zijn hoektanden worden zichbaar onder zijn dierlijke grijns. Zelfs zijn geur verandert onder invloed van de veranderende hormoonhuishouding. In deze fase is het noodzakelijk dat de Dominant vasthoudt aan de wetten van BDSM, en de 4 V’s in ere houdt. Een ware Meester heeft zichzelf in deze fase in de hand, en kan doorgaan naar fase 6. Mensen die echter geen waar Meesterschap hebben ontwikkeld zijn in deze fase levensgevaarlijk. De sub heeft slechts een enkel middel om hem van een dodelijke aanval af te laten zien: haar stopwoord.

   

  6) God space – De ultieme fase waarin de Dominant zijn onderdanige in lichaam, geest en ziel tot de zijne maakt. Een Dominant in God space kan zijn onderdanige doden met niets meer dan een gedachte. Hij zal dit echter niet doen omdat hij door zijn Meesterschap volledige verantwoordelijkheid, respect en vertrouwen op zich heeft genomen. Stopwoorden zijn in deze fase betekenisloos, een slavin is bij een Dominant in God space niets meer dan een verlengstuk van Zijn Wil.

  Bron: http://marijkespraktijken.nl/

  Double Dutch

  Double Dutch betekent dat je zowel de pil als een condoom gebruikt: De pil om een zwangerschap te voorkomen. Een condoom om seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) te voorkomen.

  Doorgewinterde swingers

  Zeg maar? Wat is het eigenlijk

  Droogneuken

  Droogneuken is ‘neuken‘ met je kleren aan. Je hebt allebei je kleren nog aan en drukt je geslachtsdelen tegen elkaar aan. Het is dus geen ‘echte’ seks waarbij je geslachtsdelen naakt of met condoom met elkaar in contact komen. Je kunt er dus ook geen soa van krijgen en niet zwanger van raken.

  Droogneuken is vaak een vorm van voorspel en een opstapje naar seks waarbij je naakt bent en penetreert.

  Druiper

  Gonorroe, ook wel een druiper genoemd,  is een seksueel overdraagbare infectie (soa) die wordt veroorzaakt door bacteriën (gonokokken). Die bacteriën kunnen zich nestelen in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen. Door onbeschermd seksueel contact (seks zonder condoom) kunnen zowel mannen als vrouwen een gonorroe-infectie van de plasbuis oplopen. Bij vrouwen komen de infecties ook in de vagina voor. Als gevolg van orale seks (beffen of pijpen) kunnen infecties in de keel ontstaan. Een infectie in de anus ontstaat na onbeschermde anale seks. Gonorroe is heel besmettelijk en kan ook overgedragen worden zonder penetratie. Direct slijmvliescontact van de geslachtsdelen kan al voldoende zijn om een infectie op te lopen. Gonorroe is goed te behandelen en te genezen met een antibioticumkuur.

  Wat zijn de klachten?

  Bij de vrouw:

  Een vrouw merkt vaak weinig en soms zelfs helemaal niets van gonorroe. Als er wel klachten zijn, dan gaat het meestal om een toename van vaginale afscheiding. Die afscheiding kan onaangenaam ruiken en is soms anders van kleur (pusachtig). Soms is er vaginaal bloedverlies tussen menstruaties door. Plassen kan pijnlijk zijn als ook de plasbuis ontstoken is.

  Bij de man:

  Mannen hebben meestal wel duidelijke klachten van gonorroe. Meestal komen de eerste klachten enkele dagen (tot enkele weken) na het oplopen van de infectie. Die klachten bestaan uit (veel) pusachtige afscheiding uit de plasbuis, die vaak gelig of groenig van kleur is, vandaar de volksnaam ‘druiper’. Een ontstoken plasbuis geeft een branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen. Een heel enkele keer zijn er helemaal geen klachten, maar ook dan is gonorroe besmettelijk voor anderen.

   Bij mannen en vrouwen:

  In de anus: Als de gonorroe-infectie in de anus zit, zijn er meestal geen duidelijke klachten. Soms is er wel wat irritatie in de anus en is er een slijmerige of pus-achtige afscheiding bij de ontlasting.

  In de keel: Meestal merk je van een infectie in de keel helemaal niets. In een enkel geval leidt de infectie tot een keelontsteking, met koorts en opgezette klieren in de hals.

  In de bloedbaan: Zowel bij de man als de vrouw komt het een enkele keer voor dat de bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. Via de bloedbaan kunnen ze op andere plaatsen in het lichaam een ontsteking veroorzaken, bijvoorbeeld in de gewrichten.

  Dyspareunie

  Dyspareunie is een medische term voor pijn kort voor, tijdens of kort na het vrijen (geslachtsgemeenschap). Dyspareunie is geen ziekte, maar meer een symptoom. Dyspareunie kan wel veroorzaakt worden door een ziekte. Zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben.

  Oorzaken

  Dyspareunie kan veel oorzaken hebben. Vaak spelen meerdere factoren een rol bij het ontstaan van het verschijnsel. De oorzaken van dyspareunie zijn te verdelen in twee groepen: lichamelijke oorzaken en psychische oorzaken. 

E

  Erectiepillen

  Er zijn verschillende manieren om een erectiestoornis te behandelen. In de meeste gevallen krijgen mannen erectiepillen voorgeschreven die werken in combinatie met seksuele stimulatie. Deze medicijnen worden ook wel “fosfodiësterase (PDE)-type 5-remmers” genoemd. Erectiepillen werken pas als je zin hebt in seks. Als een man opgewonden is, helpen deze medicijnen de gladde spiercellen in de penis beter en langer te ontspannen waardoor er meer bloed in de penis stroomt en de erectie beter is en lang genoeg aanhoudt om bevredigend seks te hebben. Na de seks verdwijnt de erectie vanzelf. Zonder seksuele opwinding zal een erectiepil geen werking hebben. Je raakt van erectiepillen niet opgewonden en je krijgt ook niet meer zin in seks.

  Erectiestoornis

  Een erectiestoornis is het onvermogen om een erectie (stijve penis) te krijgen of om deze lang genoeg te behouden voor bevredigende seksuele activiteit. Een erectiestoornis wordt ook wel aangeduid met termen als erectiele dysfunctie en impotentie. Impotentie wordt echter ook gebruikt om andere seksuele problemen bij de man aan te duiden, zoals het vroegtijdig klaarkomen of het geen zin hebben in seks. Erectiestoornis is dus een specifiekere term.

  Erogene zone

  Een erogene zone is een gebied van het menselijk lichaam dat bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken. Deze zones kunnen van persoon tot persoon verschillen. Zo zijn vooral de gebieden rond de geslachtsorganen en anus erogene zones, maar ook de onderbuik en binnenkant van de dijen worden daartoe gerekend. Bij veel mensen geldt dat de tepels eveneens erogene zones zijn.

F

  Faker

  Een faker is een persoon die zich op het internet anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is. Fakers zijn actief in chatrooms, of maken profielen aan op datingsites waarbij ze foto's van anderen gebruiken als profielfoto. De reden is meestal omdat men bepaald gedrag probeert uit te lokken.

  Ook zijn er mannen en vrouwen die doen alsof ze een stel zijn. Vaak wordt dan gemeld dat de vrouw even op vakantie is of op haar werk. Steeds als je samen met ze wilt chatten, blijkt alleen de man er te zijn. Ook 'haakt' de vrouw vaak af bij dates. De man vraagt dan of hij alleen mag komen, of meldt dat zijn vrouw later komt. In ieder geval vindt ze het niet erg dat jullie alvast met zijn drieën beginnen.

  Fantasie

  Een fantasie is iets wat je bedenkt en wat je diep in je hart graag uit wilt laten komen. Vaak zijn het voyeurisme, trio's, dominantie, rollenspel en seks met een onbereikbaar persoon

  Fellatio

  Fellatio is een ander woord voor pijpen, het in de mond nemen van de penis tijdens het vrijen.

  Fiom

  De Stichting Ambulante Fiom kortweg Fiom genoemd is een Nederlandse stichting die gespecialiseerd is op ongewenste zwangerschap

  Fullswap

  Jullie gaan er helemaal voor. Je hebt een man en vrouw gezien die jullie wel zien zitten en daar willen jullie gebruik van maken. Bij Full swap hebben jullie beide seks. Niet met elkaar, maar met het andere stel.

G

  G-spot

  De G-plek of G-spot is een plekje in je vagina, dat opzwelt als je opgewonden raakt. Extra stimulatie van deze G-plek, zou tot een (sneller) orgasme kunnen leiden. Dat beweren althans sommige wetenschappers en seksuologen. Alleen is niet iedereen het eens met het bestaan van deze plek. De plek is immers niet duidelijk afgegrensd van de rest van je vagina. 

  Gangbang

  Oorspronkelijk duidde de term op een groepsverkrachting. Later werd de term overgenomen in de pornowereld. Dan betrof het meestal een in scène gezette groepsverkrachting van een vrouw door meerdere mannen.

  Nu wordt de term ook toegepast op seksueel gedrag met toestemming van alle partners. Het bestaat als gespecialiseerde vorm van groepsseks, en is voor sommige mensen een seksuele fantasie. Het gaat dan niet langer om een verkrachting, maar om een vorm van seks waar de deelnemers voor kiezen.

  Gelegenheidsstel

  Een stel dat eigenlijk geen stel is, maar samen voor dates met andere stellen afspreekt. Ook kunnen ze op die manier clubs inkomen.

  Genitale wratten

  Genitale wratten zijn over het algemeen goedaardige huidafwijkingen en ontstaan na een infectie met een virus op of rondom de plaats van de infectie. Ze zijn meestal vlezig, zacht en huidkleurig tot roze. De wratten kunnen plat zijn of boven de oppervlakte van de huid uit komen. Ze kunnen klein of groot zijn; vaak nemen ze kleine bloemkoolachtige vormen aan. Soms staan ze op zichzelf en soms zijn ze in groepjes aanwezig. 

  Geslachtsziekten

  Geslachtsziekten (SOA's) zijn infecties aan de geslachtsdelen, die veelal overgedragen worden via seksueel contact. Sommige geslachtsziekten kunnen echter ook overgedragen via contact met besmet bloed, bijvoorbeeld door het gebruik van dezelfde injectienaald door meerdere mensen. Omdat geslachtsziekten meestal via (onveilig) seksueel contact worden overgedragen, worden ze ook wel SOA’s genoemd: seksueel overdraagbare aandoeningen.

  Naar schatting worden er jaarlijks 110.000 Nederlanders besmet met een geslachtsziekte of SOA. Niet iedereen wordt er ook echt ziek van, maar als je geïnfecteerd bent kun je wel vrijwel altijd anderen besmetten die er dan wel last van kunnen krijgen

  GGD

  Een van de belangrijkste taken van de GGD (gemeentelijke of geneeskundige gezondheidsdienst) is het geven van voorlichting op allerlei gebieden, van SOA’s tot malaria. Daarnaast houdt zij zich onder andere bezig met de gezondheid van de jeugd, zijn er spreekuren en vaccineert de GGD reizigers. Kinderen komen tijdens hun schoolcarrière meerderenmalen in contact met de afdeling jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD.

  GHB

  De afkorting GHB staat voor 4-hydroxybutaanzuur. Ook wel gamma-hydroxyboterzuur genoemd, een andere naam voor hetzelfde middel. Het komt in kleine hoeveelheden van nature in je lichaam voor. Het is een narcosemiddel dat bij operaties werd gebruikt. Tegenwoordig wordt GHB soms nog voorgeschreven bij bepaalde slaapproblemen. Sinds 9 mei 2012 staat GHB op lijst 1 van de opiumwet.

  GHB wordt in Nederland meestal verkocht als kleurloos drankje in een plastic buisje, in een (Flugel)flesje of heel soms als poeder. GHB smaakt zout. Het is moeilijk om GHB in een drankje te herkennen, vooral omdat je smaakpapillen door alcohol vaak verdoofd zijn. Als je GHB neemt zonder te hebben gedronken, proef je het beter. GHB wordt in het uitgaansleven, maar ook thuis gebruikt. Bijvoorbeeld bij seks.

  GHB is geen vloeibare XTC, al wordt het soms wel als vloeibare XTC verkocht. Daarnaast wordt er soms GHB verkocht, waar (nog) GBL in zit. GBL staat voor gamma-butyrolacton. Dit is één van de grondstoffen van GHB en blijft soms over als GHB niet op de juiste wijze geproduceerd is. Soms wordt GBL ook door gebruikers gebruikt in plaats van GHB. Dit geeft extra gezondheidsrisico's.

  Bron: http://www.drugsinfoteam.nl/

  Gonorroe

  Gonorroe, ook wel een druiper genoemd,  is een seksueel overdraagbare infectie (soa) die wordt veroorzaakt door bacteriën (gonokokken). Die bacteriën kunnen zich nestelen in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen. Door onbeschermd seksueel contact (seks zonder condoom) kunnen zowel mannen als vrouwen een gonorroe-infectie van de plasbuis oplopen. Bij vrouwen komen de infecties ook in de vagina voor. Als gevolg van orale seks (beffen of pijpen) kunnen infecties in de keel ontstaan. Een infectie in de anus ontstaat na onbeschermde anale seks. Gonorroe is heel besmettelijk en kan ook overgedragen worden zonder penetratie. Direct slijmvliescontact van de geslachtsdelen kan al voldoende zijn om een infectie op te lopen. Gonorroe is goed te behandelen en te genezen met een antibioticumkuur.

  Wat zijn de klachten?

  Bij de vrouw:

  Een vrouw merkt vaak weinig en soms zelfs helemaal niets van gonorroe. Als er wel klachten zijn, dan gaat het meestal om een toename van vaginale afscheiding. Die afscheiding kan onaangenaam ruiken en is soms anders van kleur (pusachtig). Soms is er vaginaal bloedverlies tussen menstruaties door. Plassen kan pijnlijk zijn als ook de plasbuis ontstoken is.

  Bij de man:

  Mannen hebben meestal wel duidelijke klachten van gonorroe. Meestal komen de eerste klachten enkele dagen (tot enkele weken) na het oplopen van de infectie. Die klachten bestaan uit (veel) pusachtige afscheiding uit de plasbuis, die vaak gelig of groenig van kleur is, vandaar de volksnaam ‘druiper’. Een ontstoken plasbuis geeft een branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen. Een heel enkele keer zijn er helemaal geen klachten, maar ook dan is gonorroe besmettelijk voor anderen.

  Bij mannen en vrouwen:

  In de anus: Als de gonorroe-infectie in de anus zit, zijn er meestal geen duidelijke klachten. Soms is er wel wat irritatie in de anus en is er een slijmerige of pus-achtige afscheiding bij de ontlasting.

  In de keel: Meestal merk je van een infectie in de keel helemaal niets. In een enkel geval leidt de infectie tot een keelontsteking, met koorts en opgezette klieren in de hals.

  In de bloedbaan: Zowel bij de man als de vrouw komt het een enkele keer voor dat de bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. Via de bloedbaan kunnen ze op andere plaatsen in het lichaam een ontsteking veroorzaken, bijvoorbeeld in de gewrichten.

  Groepsseks

  Groepsseks is seksueel contact met meer dan twee mensen tezelfdertijd. Iedere seksuele handeling die door twee mensen wordt uitgevoerd kan een deel van groepsseks zijn. Ook zijn er bepaalde seksuele handelingen die slechts mogelijk zijn met meer dan twee mensen. Groepsseks met één enkele vrouw of man met meerdere mannen of vrouwen heet gangbang. Groepsseks komt onder mensen van alle seksuele geaardheid voor, en kan homoseksueel, biseksueel en/of heteroseksueel contact impliceren.

  Grooming

  Grooming is het benaderen van en contact leggen met kinderen door een pedofiel met als uiteindelijke doel het mogelijk maken van seksueel contact door de seksuele drempels en remmingen van het kind te verlagen.[1] De Nederlandse uitdrukking 'kinderlokker' komt hier dicht bij in de buurt, hoewel het niet hetzelfde is. Ook bij seksueel misbruik binnen een gezin kan sprake zijn van een groomingproces, waarbij de dader de normale familierelatie stap voor stap 'ombuigt' tot een seksuele relatie. Niet elke pedofiel die contact legt met kinderen heeft echter als doel om seksueel contact te hebben met kinderen. Er dient dus een onderscheid gemaakt te worden tussen grooming en andere vriendschappelijke contacten tussen een pedofiel en een kind. Niet alle pedoseksuele contacten gebeuren door pedofielen en lang niet alle pedofielen hebben seksueel contact met kinderen.

  Ben je hier naar op zoek? Dan ben je op de verkeerde site. Wij doen aangifte bij de politie als hier sprake van is. 

H

  HeHoBi

  HeHoBi staat voor Hetero, Homoseksueel en Bi-seksueel. De term wordt bij sommige parenclubs gebruikt bij speciale feesten. 

  Hepatitus B

  Hepatitis B wordt door een virus veroorzaakt. Het virus zit in het bloed, sperma en vaginaal vocht van iemand die besmet is.

  Hepatitis B is besmettelijk vanaf zes weken voordat de eerste ziekteverschijnselen optreden totdat het virus uit het bloed is verdwenen. Het virus kan op verschillende manieren worden overgedragen.

  U kunt met het virus besmet raken als besmet bloed, sperma (ook vocht dat vóór de zaadlozing vrijkomt) of vaginaal vocht in aanraking komt met een wondje in uw huid of met de slijmvliezen van uw mond, neus, ogen, anus of geslachtsorganen. Bijvoorbeeld bij:

  onveilig vrijen met een partner die besmet is met hepatitis B;

  een prik met een besmette naald (injecties, piercings, tatoeages of acupunctuur);

  gebruik van een besmet scheermesje of tandenborstel.

  Hiv

  Hiv is het virus dat iemands afweersysteem afbreekt en aids kan veroorzaken. Het virus zit in bloed, sperma en voorvocht, vaginaal vocht en moedermelk. Je spreekt van aids als het afweersysteem niet meer opgewassen is tegen virussen en bacteriën die het normaal gesproken goed aankan. Je kunt hiv krijgen door te neuken zonder condoom. Bij anale seks is de kans groter. Ook pijpen en beffen vormen een klein risico. Als de slijmvliezen beschadigd zijn, is de kans op overdracht groter. Je kunt ook hiv krijgen door contact met geïnfecteerd bloed. Bijvoorbeeld door drugsgebruik, besmette naalden of een bloedtransfusie. Moeders kunnen hiv aan hun baby’s overdragen.

  Hiv test

  Als het lichaam antistoffen aanmaakt tegen hiv, is iemand hiv-positief. Het virus zit dus in het lichaam. Het duurt drie maanden voordat hiv kan worden aangetoond. Dit gebeurt met een bloedtest. De uitslag van de hiv-test wordt persoonlijk besproken. De arts heeft een zwijgplicht. Dat betekent dat hij of zij de uitslag van de hiv-test niet aan anderen mag vertellen.

  Lees op de site van Soaaids meer over de test

  Holebi

  Holebi staat voor homoseksueel, lesbisch en bis-seksueel

  Hoteldates

  Je kunt op verschillende plaatsen afspreken voor een date. In een café, een parenclub, thuis maar ook in een hotel. Vaak boekt een stel een kamer en nodige ze een of meerdere stellen uit om langs te komen. 

  Hygiëne

  Onder hygiëne verstaan we de zorg voor het in stand houden van de gezondheid. Hygiëne begint bij de mens zelf, persoonlijke hygiëne is een belangrijk onderdeel bij het swingen

  Zorg voor schone kleding en doe elke dag schoon ondergoed aan is iets wat je moeder je waarschijnlijk meegegeven heeft. Swingers verwachten dat hun date schoon en fris is. Netjes gedoucht, tanden gepoetst, schone lingerie ( ook al gaat die uit), fris bij de geslachtsdelen. Maar ook het bijwerken of verwijderen van je schaamhaar. 

   

I

  Impotentie

  Impotentie betekent dat de man geen of geen voldoende sterke erectie krijgt of kan aanhouden om te penetreren. De ejaculatie is niet noodzakelijk verstoord. Naar schatting heeft ongeveer de helft van de mannen af en toe wel eens te maken met een erectiestoornis. Bij ongeveer 1 man op 10 komen erectiestoornissen frequent of chronisch voor. 

  Impotentie is totaal verschillend van onvruchtbaarheid. Een impotente man kan vruchtbaar zijn en kan ook kinderen krijgen.

J

  Jaloezie

  Jaloezie in het geval van seks met een andere partner is een normaal en gezond gevoel. Ontken jaloezie niet en verbiedt het al helemaal niet. Jaloezie is een menselijke emotie ter verdediging van de relatie. Jaloezie is pas ziekelijk wanneer iemand bijvoorbeeld waanvoorstellingen heeft van overspel of de jaloezie betrekking heeft op de tijd voor de huidige relatie. Helaas is jaloezie geen prettig gevoel, ook niet voor de partner die wordt geconfronteerd met jaloezie van de ander. De niet-jaloerse partner kan door jaloezie ertoe gebracht worden de relatie te verbreken. Je moet beiden ervoor zorgen dat dat niet gebeurt. Swingers doen dat door het toepassen van de regel dat er alleen geswingd wordt met volledige instemming van de partner. Bespreek elkaars gevoelens met begrip, zonder commentaar, zonder je partner te vertellen hoe hij of zij zich zou moeten gedragen. Dat geldt niet alleen voor de jaloerse partner maar ook voor de ander. Vraag daarentegen

  Zorg er verder voor dat jullie goed contact hebben, liefst ook seksueel contact, vlak voordat je gaat swingen, tijdens en nadat je met anderen speelt. Deel samen in de opwinding over wat gaat gebeuren, gebeurt en is gebeurd tijdens het swingen, geniet er samen van. Heb allebei tegelijkertijd seks met een ander. Voel je verbonden met je partner terwijl je swingt en wanneer dat niet lukt, zoek je je partner op of laat hem of haar dat merken. Veel mensen vertonen jaloerse reacties in bepaalde situaties of bij bepaald gedrag. Probeer te achterhalen welke die situaties zijn of welk dat gedrag is en ga niet te diep in op de jaloezie op zich.

  Jellinek

  Jellinek is expert op het gebied van verslaving. Zij kunnen iedere vraag over risicovol middelengebruik beantwoorden. 

  http://www.jellinek.nl/

K

  Kamagra

  Viagra is geen drug maar de merknaam van een middel dat de bloedtoevoer naar de penis stimuleert waardoor een erectie makkelijker optreedt. Viagra werkt niet op de hersenen. Je voelt je na gebruik dus niet opgewekt of eufoor. Ook wordt je niet opgewonden van het middel. Viagra zorgt ervoor dat als je seksueel geprikkeld wordt makkelijker een erectie krijgt.

  De werkzame stof in Viagra is sildefanil. Viagra wordt op de markt gebracht door de farmaceut Pfizer. Pfizer heeft het octrooi op sildefanil. India erkent deze octrooiregels niet. Veel op internet aangeboden pillen die Sildenafil bevatten komen dan ook uit India waaronder Kamagra.

  Viagra mag uitsluitend verkocht worden via een recept van de huisarts. Viagra of Kamagra via internet kopen kan riskant zijn. De arts kan nagaan of er contra-indicaties zijn en kan letten op eventuele bijwerkingen. Bij bestellen via internet weet je niet of de pil inderdaad Sildenafil bevat en hoeveel.

  De combinatie viagra met poppers is gevaarlijk. Ook door poppers verwijden de bloedvaten waardoor de bloeddruk omlaag gaat. Daardoor gaat er minder bloed naar hart en hersenen. De combinatie Viagra en Poppers zorgen voor een zeer sterke verlaging van de bloeddruk waardoor je bewusteloos kunt raken.

  Kamasutra

  De Kamasutra wordt beschouwd als het belangrijkste Indiase leerboek over de kunst van de liefde. Het werd samengesteld door Vatsyayana, vermoedelijk in de tweede eeuw n.C. Het behandelt tot in bijzonderheden op didactische wijze vele onderwerpen op het gebied van de erotiek. Het boek was een handleiding voor (pas)getrouwde stellen om elkaar te ontdekken en plezier te verschaffen in een tijd dat gearrangeerde huwelijken de romantiek ernstig konden verstoren. Het leert de man om de vrouw die hij getrouwd is te behagen en zo haar liefde te winnen.

  In Utrecht wordt twee keer per jaar een KamaSutrA beurs gehouden. Dit  is de grootste Erotische Lifestylebeurs van Nederland.

  Kinky

  Kinky seks is een verzamelnaam voor seksuele activiteit die niet door iedereen gedaan wordt. Denk aan BDSM (elkaar vastbinden, blinddoeken of over de knie leggen bijvoorbeeld), travestie (je verkleden als iemand van de andere sekse), maar ook dingen als elkaar insmeren met chocola of slagroom en dat lekker van elkaars lichaam likken of leuke speeltjes gebruiken tijdens de seks. De mogelijkheden zijn dus eindeloos en alles hangt af van wat jij leuk, spannend of opwindend vindt, zolang het maar uit eigen vrije wil is.

  Kleding Parenclub

  Je gaat voor het eerst naar een parenclub en hebt geen idee wat je aan moet trekken. Het belangrijkste is dat je iets aantrekt waar je je prettig in voelt. Dat betekent niet dat je je huispak aan kunt trekken. 

  Vaak dragen de heren een mooie boxer. Maar er zijn ook mannen die in een kilt lopen of een spannende leren boxer of broek. Aan de voeten hebben ze niets, kisten of slippers.

  Bij de dames zijn er verschillen. Ze lopen in een mooi lingerie-setje, een babydoll, een spannend kort jurkje. Soms met jarretels, kousen, laarzen of hoge hakken. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die op blote voeten lopen. 

  Trek je dat al aan als je in de auto stapt? Dat kan, maar wat als je op de oprit de buren tegenkomt die niets mogen weten? Wanneer je bij een club binnenkomt, krijg je een sleuteltje van een kluisje. Je kunt daarom prima in je kleding naar een club komen en wat sexy's aandoen in de kleedruimte. 

  Klik

  Je zult het vast eens tegenkomen. Het woordje klik. ,,Sorry er is geen klik" bijvoorbeeld. Dat betekent dat het stel niet ziet zitten om iets met jullie af te spreken. Dat wil niet zeggen dat je niet mooi genoeg bent om te daten. Iedereen heeft zijn eigen smaak. De een houdt van dun, de ander van iets voller. De een van grote borsten en de ander van kleine. Gewoon blijven lachen en lekker op zoek gaan naar een ander stel. 

  Kwartet

  Een kwartet is een seksspel waar vier personen bij betrokken zijn. Tijdens een kwartet kan er gezoend worden en van orale, vaginale en/of anale seks sprake zijn.

L

  LGBT

  LGBT is een Engelse afkorting die staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. Lesbian betekent lesbienne (de vrouwelijke homoseksueel), gay betekent homo (de mannelijke homoseksueel), bisexual betekent biseksueel en transgender betekent transgenderist. Het is internationaal dé afkorting geworden van de beweging van homo- en biseksuelen en de transgenderbeweging van transgenderisten, transseksuelen en travestieten.

  Libido

  Libido, ook wel geslachtsdrift genoemd, is een term die in de seksuologie wordt gebruikt om te verwijzen naar de mate waarin een persoon behoefte heeft aan seksualiteit.

M

  Masturbatie

  Masturbatie of zelfbevrediging betekent dat je door eigen toedoen seksueel opgewonden raakt en klaarkomt. Andere uitdrukkingen voor masturberen: bij een jongen of een man bijvoorbeeld 'jezelf aftrekken', bij meisjes of vrouwen 'jezelf vingeren'.

  Monogamie

  Monogamie  heeft een aantal nauw verwante betekenissen, die afhankelijk van de context van toepassing kunnen zijn:

  De voorwaarde waarbij iemand slechts eenmaal in een leven trouwt.

  De voorwaarde waarbij iemand slechts met één persoon tegelijkertijd getrouwd is.

  De situatie waarin iemand één enkele seksuele partner tegelijkertijd heeft

N

  Natte droom

  Natte dromen maken je een beetje ongemakkelijk. Ze zijn iets om je voor te schamen. Vooral als je bedenkt over wie je die nacht droomde. Maar eigenlijk zijn natte dromen heel natuurlijk.

  Een natte droom is een zaadlozing tijdens je slaap. Zo'n nachtelijke ejaculatie heeft meestal niets met seksuele gedachten of dromen te maken; het is gewoon een biologische reflex.

  Een groot deel van de mannen krijgt in zijn leven wel eens een natte droom. Het komt vooral veel voor bij jongere mannen. Ongeveer één op de tien jongens krijgt zijn allereerste orgasme in zijn slaap. Maar het hoeft niet per se op te houden na de puberteit.

  Er zijn mannen die regelmatig nog natte dromen hebben. Ook vrouwen kunnen een natte droom krijgen. Maar zij worden niet wakker met het 'bewijsmateriaal' in hun ondergoed. Wel krijgen ze wat meer vaginale afscheiding.

O

  Onveilig vrijen

  Je vrijt veilig:

  Als jij en je vaste partner beide nooit vrijen met een ander en beide geen soa hebben

  Bij strelen, zoenen, tongzoenen, knuffelen, masseren, masturberen of elkaar met de hand bevredigen

  Als je een condoom gebruikt bij vaginale seks (penis in vagina)

  Als je een condoom en veel glijmiddel gebruikt bij anale seks (penis in anus)

  Als je bij orale seks (pijpen) een condoom gebruikt

  Als je bij het likken van de vagina of anus (beffen of rimmen) een beflapje (of opengeknipt condoom) gebruikt.

  Wat is onveilig vrijen?

  Bij seks zonder condoom is er altijd risico op een soa of ongewenste zwangerschap. De meest voorkomende risico’s op een rijtje bij verschillende seksuele handelingen

  Onzekerheid

  Onzekerheid is een bekend fenomeen. Iedereen heeft er wel eens last van. Als je je onzeker voelt, ga je twijfelen aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of aan je eigenwaarde. Onzekerheid kan zich op veel gebieden voordoen. 

  Onzeker over je lichaam?

  Ja, welkom bij de club. Natuurlijk, het is raar dat we elkaar beoordelen en veroordelen op basis van elkaars lichamen. Zeker als je bedenkt dat je je lichaam niet kiest.

  Kijk eens om je heen. Bijna niemand voldoet aan die strenge standaarden. De meeste mensen zien er niet uit als een topmodel. Veroordeel jij andere mensen omdat ze een vetrol hebben? Omdat ze een apart gezicht hebben of omdat ze een grote neus hebben?  Als je dat wel doet, geen probleem, doen we allemaal weleens. Maar weet dat het meer zegt over je eigen onzekerheid dan over de ander. Wen jezelf aan om mensen niet langer te veroordelen vanwege hun uiterlijk, dat maakt jouw leven en dat van de mensen om je heen een stuk leuker en makkelijker.

  Onzeker zijn over wat anderen van je vinden

  Andere mensen denken dingen over jou. Elke dag opnieuw. En dat kun je niet tegenhouden. Mensen denken aardige dingen en ook hele gemene dingen. Sommige mensen zijn jaloers op je. Andere mensen vinden je irritant. En weer andere mensen houden onvoorwaardelijk van je. Een voordeel me daten zoek jij de mensen uit. Vind je je thuisdate niets? Dan ga je toch gewoon lekker naar huis. Vind je een stel niet leuk in een club? Dan ga je gewoon ergens anders zitten of liggen

  Onzeker over je uiterlijk

  Wat denk jij als je iemand passeert die ’gemiddelde’ kleding draagt? Niet modieus maar ook niet armoedig? Precies: weinig. Wat denken anderen van jou als je er een keer niet fantastisch uitziet? Inderdaad: weinig.

  Wat voel je als er een super goed gekleed persoon langs je loopt die tegelijkertijd bijna bibbert van onzekerheid? Medelijden? Waar let je op als je wordt begroet door iemand met een grote glimlach? Kijk je dan naar de kleding? Of kijk je diegene in de ogen?

  Onzeker over je vaardigheden

  Om te beginnen: je kunt meer dan je denkt. Dat geldt voor bijna iedereen. De meeste mensen houden zichzelf klein, omdat ze onzeker zijn buiten hun comfort-zone. Bovendien heb je een mond. Je kunt degene toch gewoon vragen wat hij of zij lekker vindt en of hij of zij het lekker vindt? Vaak merk je dat ook wel als een man erg hard wordt, of een vrouw erg nat of begint te kreunen.

   

   

  Orale seks

  Er zijn genoeg reden om aan orale seks te doen. Toch is niet iedereen er dol op, sommige mensen vinden het bijvoorbeeld onhygiënisch.

  Bij orale seks stimuleer je andermans geslachtsdelen door je mond en je tong te gebruiken. Tegelijk kun je ook je handen gebruiken om de ander te beminnen. Bij beffen verwent iemand de vulva van de vrouw: de schaamlippen, vagina en clitoris. Bij pijpen worden de penis en de ballen geliefkoosd. Een derde variant is rimmen, waarbij de anus wordt met de mond of tong wordt gestimuleerd.

  Orgasme

  Een orgasme is een fysieke ontlading na opgebouwde seksuele spanning. Het is moeilijk om uit te leggen wat je precies voelt tijdens een orgasme, omdat het voor iedereen anders voelt. Het gevoel van een orgasme kan bij vrouwen ook per keer verschillen. De ene keer kort en heftig, de andere keer lang en zwak. Het gevoel kan door je hele lichaam gaan of zich beperken tot je vagina. Ook de weg naar het vrouwelijk hoogtepunt kan erg verschillen per vrijpartij. Wat de ene keer goed werkt, kan de volgende keer helemaal niet werken.

P

  Panseksualiteit

  Panseksualiteit of omniseksualiteit is de seksuele, romantische of emotionele aantrekking of het verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten. Panseksualiteit omvat bijgevolg alle soorten seksualiteit: heteroseksualiteit, homoseksualiteit, biseksualiteit, transseksualiteit en transgenderisme.

  Voor panseksuelen bepaalt gender of sekse dus niet of zij zich tot iemand aangetrokken zullen voelen. In die zin zijn panseksuelen "genderblind". Het concept panseksualiteit verwerpt bovendien bewust de seksebinariteit. Daarin verschilt panseksualiteit van biseksualiteit: terwijl biseksualiteit de aantrekking is tot zowel mannen als vrouwen, negeren panseksuelen die tweedeling en voelen zij zich ook aangetrokken tot interseksuelen en mensen die buiten de binaire opdeling vallen.

  Parenclub

  Een parenclub is een gelegenheid waar de bezoekers onderling seks kunnen bedrijven. Bij de meeste clubs worden alleen paren toegelaten. Er zijn clubs waar ook alleengaanden toegelaten worden.

  De meeste parenclubs zijn ingericht op gevarieerd vermaak. Men kan er 'normaal' uitgaan. Dansen, eten, drinken, vrienden ontmoeten, nieuwe vrienden leren kennen maar daarnaast ook erotiek beleven.

  Voor sommige bezoekers gaat het bezoek dan ook niet puur om seks, maar meer om het uitgaan in een sfeer van meer openheid en met meer gelijkdenkenden waar het erotiek en seks betreft.

  In de meeste clubs zijn de ruimtes waarin seks bedreven wordt goed gescheiden van de dans-, eet-, en relaxruimten. Veel clubs hebben een zwembad, een sauna, en zijn zeer streng waar het gaat om hygiëne en omgangsvormen.

  Seks is een belangrijk onderdeel van het bezoek aan een parenclub, maar niet verplicht. Meer dan eens komt het voor dat bezoekers naar een parenclub gaan om een gezellige avond te hebben zonder in de club bezig te zijn met seks. Ook het hebben van seks tussen de partners onderling zonder er derden bij te betrekken kan in een parenclub.

  Partnerruil (pr)

  Swingen is een vorm van intieme vriendschap tussen twee of meerdere stellen of koppels. Meestal betreft het man/vrouw-stellen die andere man/vrouw-stellen ontmoeten voor seks en/of blijvende intieme vriendschappen, veelal met partnerruil. Het swingen kent verschillende vormen. Zo zijn er stellen/koppels die uit zijn op een seksuele relatie onderling terwijl anderen het juist willen beperken tot flirten en zachte aanrakingen (zonder penetratie) of koppels die enkel seks in groep wensen zonder parnerruil. Vaak ontmoeten swingers elkaar in zogenaamde parenclubs. Wanneer er volldig geruild wordt heeft met het over full-swap.

  Paydate

  Dit is een date waar je voor moet betalen. 

  Penislengte

  Heb ik een kleine of een grote penis? Hoe verhoud mijn penis zich tegenover die van anderen? Is m'n penis niet te klein? En wat is nu eigenlijk de gemiddelde lengte van een penis? Vragen die je vast wel eens hebt gesteld. 

  Een kleine penis in slappe toestand, kan in een erectie veranderen tot een normale grootte. Kleine penissen nemen vaak in erectie toestand meer in lengte toe dan een grote slappe penis. Veel mannen vinden hun penis te klein of te dun. En denken dat ze hun vrouw of vriendin niet genoeg kunnen bevredigen. Mannen denken vaak hoe groter, hoe fijner het voor de vrouwen is. Maar wat een man normaal vindt, vind een vrouw misschien wel groot.

  Vrouwen hoor je niet snel klagen over de grootte van een penis, wel word er eens geklaagd over de slechte bed prestaties. Maar dat heeft dus niets te maken met de grootte van penis.

  Het “Kinsey Institute for Sex” heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde erectie. De mannen die meededen met dit onderzoek mochten zelf hun erectie opmeten, dus wie weet of die mannen er een paar centimeter bij hebben gelogen. Hoe betrouwbaar zijn dus deze onderzoeken? Andere dergelijke onderzoeken zullen u misschien zeggen dat alles onder de 18 centimeter klein geschapen is. Uit dit onderzoek is gekomen dat de meeste mannen een erectie hadden van 15 tot en met 17 centimeter. De gemiddelde omtrek is ook gemeten en deze ligt tussen de 9,5 en 12 centimeter.

   

  Pijn bij vrijen

  Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van pijn bij het vrijen. Pijn bij het vrijen kan verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van een lichamelijke oorzaak, maar vaker is het een combinatie van lichamelijke en psychische factoren. De pijn kan er altijd zijn, maar de pijn kan ook alleen in bepaalde situaties voorkomen. Soms is de pijn zo heftig dat je geen seks (meer) kunt hebben. Blijf er niet mee rondlopen, want pijn hoort niet bij seks.

  Porna

  Porna is porno voor vrouwen. Het gaat vrouwvriendelijke porno.

Q

  Queer

  Sommige jongeren noemen zichzelf queer. Queer betekent dat je niet in een hokje past en dat je hokjes eigenlijk maar beperkend vindt. Bijvoorbeeld: je bent geen jongen én geen meisje. Je bent niet hetero, bi of homoseksueel, maar jezelf. Of je bent mannelijk én vrouwelijk. Queer is een ouderwets Engels woord voor 'vreemd'. Nu gebruiken sommige mensen het woord expres, om aan te geven dat het ze niet uitmaakt dat ze anders zijn

R

  Rimmen

  Rimmen is het bevredigen van een ander door het likken van de anus. Sommige mensen maken een onderscheid tussen rimmen en baffen, ze zeggen dat rimmen het likken is van de anus en baffen ook echt het naar binnen gaan met de tong is.

  Regels Parenclub

  Is partnerruil verplicht?

  Absoluut niet, het hangt natuurlijk van jullie af, en of jullie al dan niet een ander leuk koppel ontmoeten waar jullie beiden wel verder willen mee gaan. Een van de basisregels is dat alles mag maar niets moet.  

  Hand

  Het is trouwens één van de basisregels dat 'nee' wel degelijk 'nee' betekent, en dit is iets wat ieder van ons dan ook ter harte neemt. Trouwens een van de ongeschreven regels tussen swingers is dat wanneer iemand je aanraakt terwijl je dat liever niet hebt, je gewoon gaat verliggen, jezelf omdraait of kort nee schudt of de hand terug legt.

  Drugs

  Drugs zijn verboden in parenclubs

   

S

  Schaamhaar mannen

  Mannen scheren steeds vaker hun schaamhaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Om onderzoeksbureau iVOX. Zij lieten in opdracht van Wilkinson Sword een epoll uitvoeren onder Nederlandse en Belgische mannen (18-34 jaar).

  Vergeleken met de uitkomsten van een vergelijkbaar onderzoek dat Wilkinson Sword vier jaar geleden liet uitvoeren geeft dit verrassende inzichten in het scheergedrag van de Nederlandse man. Zo steeg het scheren van de schaamstreek explosief, geven mannen nog steeds de voorkeur aan nat scheren en als je vraagt naar de scheergewoontes van hun (toekomstige) partner, is er geen man die zegt dat zijn partner haar scheerspullen thuis kan laten.

  Scheren anno 2014

  Wat zijn de huidige trends als we kijken naar het scheergedrag van de Nederlandse man? Duidelijk is dat mannen hebben ontdekt dat er meer kan worden geschoren dan alleen het gezicht (geschoren door 87% van de mannen). Anno 2014 scheert 59% van de Nederlandse mannen zijn schaamstreek, in tegenstelling tot slechts 19% in 2010.

  Intiem scheren

  Meer dan de helft van de mannen scheert vandaag de dag dus intiem, vergeleken met slechts 1 op de 5 mannen vier jaar geleden. Mannen ontdekten verder ook hun oksels, borst, hoofd en rug zoals onderstaand figuur laat zien. Door de toename van het aantal lichaamsdelen dat de Nederlandse man scheert, heeft hij ook meer tijd nodig. Was hij in 2010 gemiddeld nog 4,5 minuut kwijt aan een scheerbeurt, anno 2014 is dit ruim 9 minuten.

  ( Bron: Gezondheidenco.nl)

  Schaamhaar vrouwen

  Veel vrouwen scheren hun schaamhaar. Jonge vrouwen beginnen meestal net nadat de echte haartjes zichtbaar worden met het scheren van hun schaamhaar, dit is ongeveer rond hun 13 jaar. Veel voorkomende redenen zijn  dat schaamhaar kriebelt, jeukt of omdat een geschoren bikinilijn mooier is in de zomer. Ook de puberteit, de opkomende seksualiteit maar ook de media en de huidige modetrends spelen hierin een rol.

  Vriendinnen onder elkaar spreken wel eens over hun intieme momenten en ook zo komt het scheren van hun schaamhaar ter sprake. Vrouwen scheren hun ook vaak voor hun vriendje om hun sexy-er en aantrekkelijker te voelen. Als laatste speelt de media ook een grote rol, zo horen tieners van hun idolen hoe zij hun schaamhaar onderhouden en dit willen ze dan vaak nadoen.

  Een mooi onderhouden schaamstreek is voor vrouwen echter veel aantrekkelijker. Zo wordt het oraal bevredigen prettiger en heeft de man minder kans op een onprettige geur rond de geslachtsdelen. 

  In clubs zijn de meeste vrouwen kaal of hebben ze een streepje. Maar natuurlijk bepaal jij zelf wat jij wilt.

  (Bron: Schaamhaar.net)

  Seksuoloog

  Een seksuoloog is meestal een psycholoog, een arts of een maatschappelijk werker, die gespecialiseerd is in seksuele problemen. Een seksuoloog helpt dus bij seksuele problemen. Een seksuoloog kan ook lichamelijk onderzoek doen en medicijnen voorschrijven.

  De seksuoloog kan je helpen met allerlei seksuele problemen. Bijvoorbeeld als je geen stijve kunt krijgen of problemen hebt met klaarkomen, pijn bij het vrijen voelt of geen zin meer hebt om te vrijen. Maar een seksuoloog helpt ook als je vragen hebt over je seksuele voorkeur of als je seksualiteit anders beleeft door ziekte of beperking. Veel mensen hebben vragen of problemen over seksualiteit. Ook is het vaak een lastig onderwerp om over te praten. Als je er wel over wilt praten, kun je misschien naar een seksuoloog gaan. Alleen of met je partner. Dat kan allebei.

  Het is niet eng, maar het kan wel spannend zijn om naar een seksuoloog te gaan. De kans is namelijk groot dat je dat nog niet eerder hebt gedaan. Het kan erg fijn zijn om je verhaal te vertellen en problemen op te lossen.

  Senseodate

  Je spreekt af met mensen met de bedoeling elkaar te leren kennen, zonder dat het op die avond/middag meer gebeurd dan alleen maar kennis maken. Het is erg verstandig om bij een eerste kennismaking een "senseodate" af te spreken.

  ( bron: Excitant.nl)

  Seksverslaving

  Mensen die verslaafd zijn aan seks merken dat aan een dwangmatige behoefte aan seks. U moet het grootste gedeelte van uw tijd aan seks denken. Die gedachten beginnen uw leven te overheersen.

  Meer over seksverslaving is hier te lezen of op de site van Jellinek

  Seropostief

  Iemand die geïnfecteerd is met hiv, noemen we 'seropositief' of 'hiv-positief'.

  De term seropositief verwijst naar de hiv-test, waarbij in het serum van het bloed van iemand antistoffen zijn aangetoond tegen een bepaalde infectie. Doordat die persoon in aanraking daarmee is geweest, maakt het afweersysteem afweerstoffen aan die door de test opgespoord worden.

  Sexting

  Steeds vaker versturen mensen zelfgemaakte naaktfoto's en blootfilmpjes via hun mobiele telefoon. Die beelden worden met hun smartphone via sociale media razendsnel verder verspreid. En dan hebben al je vrienden of andere onbekenden ineens je borsten of meer gezien.

  Het fenomeen heet sexting. In een peiling van bureau Sense en Rutgers WPF, de voormalige Rutgersstichting, onder 1000 scholieren zeiden zeker 600 van hen dat ze wel eens zo'n filmpje of foto ontvangen. Het verspreiden van andermans foto blijkt strafbaar, maar daarvan zijn de jongeren zich niet bewust.

  SM

  SM is een afkorting van Sado Masochisme: een combinatie van sadisme en masochisme. Volgens de Van Dale betekent sadisme geslachtslust met een onweerstaanbare neiging het voorwerp van begeerte voor en gedurende de bevrediging te pijnigen.

  Masochisme betekent psychische gesteldheid waarbij het ondergaan van vernedering en lichamelijke mishandeling een noodzakelijk middel is tot seksuele bevrediging.

  In de praktijk kom je vaak de term BDSM tegen, waarbij de B voor bondage staat en de D voor discipline of dominantie. SM is het spel van meester en slaaf, van pijn en vernedering en van seksuele bevrediging voor beide partijen. SM is niet zomaar een spelletje slaan of vastbinden, het is een gecontroleerd spel waarbij het plezier van beide partijen voorop staat. BD is het spel van dominantie en onderdaningheid, van meester en slaaf en van vrijheidsbeperking (o.a. bondage).

  De drie vuistregels van BDSM zijn samen te vatten in drie V’s:

  Vrijwilligheid, Vertrouwen en Veiligheid. Voeg daaraan toe: (gezond) Verstand. BDSM kan een spel zijn dat op een avond gespeeld wordt waarbij iemand gedurende het spel een bepaalde rol aanneemt. Een spel kan eenmalig zijn, maar kan ook geregeld gespeeld worden. Sommige mensen ‘spelen’ het spel niet meer maar leven het spel, zijn spreken van lifestyle-BDSM, ook wel aangeduid met 24/7. BDSM is een fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven geworden.

  Afspraken maken :

  De drie V’s: vrijwilligheid, vertrouwen en veiligheid zijn van essentieel belang. Deelnemers aan een BDSM-spel doen dat vrijwillig en in goed vertrouwen. Het is niet aan te raden om met een wildvreemde zomaar wat te gaan experimenteren op BDSM-gebied. Als je elkaar en elkaars voorkeuren niet (goed) kent kun je een checklist gaan maken met alle mogelijke onderdelen van het spel waarin je je voorkeuren duidelijk aangeeft. Als je iets echt niet wilt geef je dat ook van te voren aan. Spreek ook ‘stopwoorden’ af: als je het niet leuk meer vindt moet je ‘stop’ of een ander vooraf afgesproken woord kunnen roepen en het spel stil kunnen leggen. Als je niet meteen wilt stoppen maar het even iets rustiger aan wilt doen kun je bijvoorbeeld ‘genade’ gebruiken. Het is ook verstandig om een woord af te spreken wat je kunt gebruiken als het er weliswaar heftig aan toe gaat, maar dat je koste wat kost juist door wilt gaan.

  Je doet dus nooit dingen tegen je wil en de grenzen zijn van te voren duidelijk. Veiligheid is ook belangrijk: gebruik je gezonde verstand, doe geen gevaarlijke dingen. Controleer eventueel materiaal (touw, handboeien) van te voren op deugdelijkheid en hygiëne.

  En zorg dat je er met je volle verstand aan begint: geen alcohol of drugs dus

  Een goed gesprek begint steeds met mensen die toch een deel ervaring hebben opgedaan.

   

  Wij raden je het best aan de stap naar één van de verenigingen te doen als je nieuw en/of zoekende bent

  Je zal er steeds een veilig gevoel vinden en ook veel antwoorden op je vragen.

   

  http://www.rozes-vzw.be

  Soa

  Als je een soa hebt, ben je besmettelijk voor andere mensen. Ook als je geen klachten hebt. Een aantal dingen zijn daarom belangrijk:

  Waarschuw (anoniem) alle sekspartners. Zij kunnen de soa ook hebben. En deze weer ongemerkt doorgeven aan andere mensen, soms met ernstige gevolgen.

  Overleg met de arts wie je allemaal moet waarschuwen. Meestal moet je sekspartners van de laatste zes maanden waarschuwen. Soms van één of meer jaren geleden.

  Wil je niet zelf vertellen dat je een soa hebt? De GGD kan, met jouw toestemming, sekspartners waarschuwen. Neem hiervoor contact op met de GGD in jouw regio via de GGD locator

  Als je zelf wordt gewaarschuwd voor een soa, neem dit dan serieus. Laat een soa-test doen, ook als je geen klachten hebt

  SoftSwap

  Als twee stellen een klik hebben kunnen zij besluiten gezamenlijk sex te hebben in één ruimte.  Bij Soft Swap heb je alleen sex (vaginale penetratie) met je eigen partner.

  Soft Swap in dezelfde ruimte

  Soft Swap in dezelfde ruimte staat ook wel bekend onder 'kijken en bekeken worden'. Hierbij hebben twee stellen sex met hun eigen partner en kijken tegelijkertijd naar het andere stel die de sex bedrijven. Het is spannend en opwindend om een ander stel met elkaar te zien en te horen vrijen. Het is niet toegestaan de vrouw of man van het andere stel op de intieme plaatsen aan te raken.

  Soft Swap alleen vrouw met vrouw

  Soft Swap alleen vrouw met vrouw komt heel veel voor binnen het swingen. Veel swingende vrouwen hebben biseksuele gevoelens of willen ontdekken hoe het is om met een vrouw te vrijen (bischierig). Bij Soft Swap alleen vrouw met vrouw beginnen vaak de vrouwen samen en geven op gegeven moment toestemming dat de mannen ook deel mogen nemen. De mannen hebben alleen sex met hun eigen partner en raken de vrouw van het andere stel niet aan op de intieme plaatsen. Tijdens de sex met eigen partner is het voor de twee vrouwen wel toegestaan elkaar aan te raken (ook op de intieme plaatsen)

  Soft Swap aanraken en oraal

  Soft Swap aanraken en oraal is eigenlijk een stap tussen Soft Swap in dezelfde ruimte en Vol Swap in dezelfde ruimte. Bij Soft Swap aanraken en oraal zijn de toegestane grenzen wat ruimer. Maar de belangrijkste afspraak is dat de man geen vaginale penetratie met zijn penis heeft bij de vrouw van het andere stel. Bij aanraken en oraal is het toegestaan (voor vrouw en man) de vrouw / man van het andere stel over het gehele lichaam aan te raken op de intieme plaatsen, orale sex (beffen en pijpen), aftrekken van de man en vingeren van de vrouw. 

  Het is per stel verschillend, maar als een man 100% hetero is en geen bisexuele gevoelens heeft kan er worden afgesproken met het andere stel dat de mannen geen seksuele intimiteit hebben. Willen de vrouwen dit onderling wel, kan worden afgesproken dat vrouw - vrouw is toegestaan.

  (Bron: Watisswingen.nl)

  Speeddate

  Een speeddate is in de Swingerswereld een date op het laatste moment. Vaak ontdekken stellen dat ze een vrije avond hebben, dat de kinderen bij opa en oma logeren en dat ze best zin hebben in iets geils. Ze plaatsen dan een speeddate op een site.

  Squirten

  Squirten (spreek uit: skwur-tun) is de benaming voor het spuitend klaarkomen van een vrouw. (Sommige) Vrouwen kunnen, net als mannen, ejaculeren als ze klaarkomen. Dit gebeurt alleen na het stimuleren van de G-spot. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de G-spot en naar squirten.

  Hier vind je een filmpje met tips

  Subspace

  Subspace is een ervaring die onderdanigen in een spel mee kunnen maken. Subspace wordt ook wel ‘zweven’ genoemd. Bij subspace voelt een sub zich gelukkig, een beetje zweverig (vandaar de naam) en de gedachten worden simpel. Subspace kan vergeleken worden met diepe meditatie of stoned zijn, hoewel deze vergelijkingen niet helemaal kloppen. Voor anderen ziet een spacende sub er vaak een beetje moe, blij en verward uit.

  Hier is meer te lezen

  Swingles

  De naam is een samenvoeging van 'single' en 'swingen'. 

  Swingen

  Onder swingen vallen alle vrijblijvende, seksueel getinte, georganiseerde evenementen voor jou en je partner. Swingen kun je het beste zien als een ruil van partners. Al vinden veel fervente swingers partnerruil een negatief woord, want het gaat er om dat je het samen met je partner doet. Het gaat er dus niet om dat je jouw partner zomaar een avondje inruilt.

T

  Testen

  Swingers lopen meer kans op een seksueel overdraagbare aandoening (soa), omdat zij wisselende seksuele contacten hebben. Voor swingers is het verstandig zich regelmatig te laten testen. Dit kan bij de huisarts of bij de GGD.

  Tegen één SOA kun je je laten vaccineren en dat is hepatitis B. Deze vaccinatie kun je halen bij je huisarts of GGD.

  Thuisdate

  Een thuisdate is een date bij jullie thuis of bij het andere stel thuis. Vaak zie je staan 'Kan ontvangen"dat betekent dat je bij hun thuis ook welkom bent

   

   

  Transgender

  Transgender mensen voelen zich niet, of niet helemaal, thuis in de geslachtsrol die past bij de uiterlijke geslachtskenmerken van hun geboorte. De officiële benaming voor dit verschijnsel is: genderdysforie, dat is een gevoel van onbehagen met het geslacht

  De mate waarin genderdysforie zich uit, verschilt sterk van persoon tot persoon. Zo zijn er mannen voor wie het toereikend is om af en toe, maar wel vaak in het verborgene, vrouwenkleding aan te trekken. Maar er zijn ook transgenders die zeer beslist vinden dat zij in het verkeerde lichaam zijn geboren.

  Zij kunnen absoluut niet leven met het idee dat zij biologisch gesproken man zijn, terwijl zij zich vrouw voelen en om die reden hoe dan ook naar dat geslacht over willen gaan. Of, uiteraard, het omgekeerde: vrouwen die zich volop man voelen en dat ook willen worden.

  In die gevallen spreken we van transseksualiteit. Transseksuele mensen kunnen in een vaak langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen overgaan naar het geslacht waar zij in hún beleving thuis horen.

  Op de site http://www.vereniging-genderdiversiteit.nl kun je meer informatie lezen

  Transseksueel

  De benaming transseksualiteit is misleidend omdat transseksualiteit niets met seks, maar alles met sekse te maken heeft. In toenemende mate wordt daarom gesproken over transen, transvrouwen (bij als man geborenen) of transmannen (bij als vrouw geborenen). Er zijn ook transseksuelen die zich transgender noemen. Transseksuelen die een geslachtsaanpassing hebben ondergaan noemen zich ook vaak gewoon vrouw of man , omdat zij zich vrouw of man voelen en geen transseksueel meer.

  Lees hier meer

  Travestie

  Travestie is het gekleed gaan als een lid van de andere sekse dan men zelf is. Iemand die aan travestie of travesti doet heet een travestiet. Travestie komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Bij een vrouw in mannenkleding spreekt men van travesti.

  Mannen die zich voor openbare optredens op glamoureuze wijze als vrouwen kleden noemt men ook wel dragqueens. Vrouwen die zich op deze wijze als mannen kleden heten dragkings.

  Trio

  Een trio is seks met zijn drieën. Dat kan man-man-vrouw zijn of man-vrouw-vrouw. 

U

  V

   Vaginaal vocht

   Vaginaal vocht kun je eigenlijk vergelijken met zweet. Het reinigt je vagina en bevat afvalstoffen. Als een meisje opgewonden is, wordt haar vagina al binnen 10 tot 30 sec. vochtig. Ook dit is een soort zweetreactie maar nu als voorbereiding van de vagina op (mogelijke) seks. Neemt de opwinding toe, dan wordt de vagina steeds natter en wordt het ook vochtig tussen haar binnenste schaamlippen. De hoeveelheid vocht verschilt per vrouw en is ook afhankelijk van de manier waarop de vagina wordt geprikkeld. Heeft een vrouw (nog) geen zin in seks of is ze gespannen of nerveus, dan zal haar vagina droger blijven.

   Vaginisme

   Vaginisme is de medische term voor een verkramping van de spieren rondom de vagina bij een poging iets in de vagina te brengen. Door de verkramping worden bijvoorbeeld seks of een inwendig onderzoek pijnlijk of zelfs onmogelijk. 

    

   Veilig vrijen

   Soa’s worden vooral overgedragen via sperma, vaginaal vocht, bloed en contact tussen de slijmvliezen. Met veilig vrijen voorkom je een soa. Je vrijt veilig:

   Als jij en je vaste partner nooit vrijen met een ander en geen van beiden een soa hebben

   Als je alleen streelt, zoent, tongzoent, knuffelt, masseert, masturbeert of elkaar met de hand bevredigt

   Als je een condoom gebruikt bij vaginale seks (penis in vagina)

   Als je een condoom en veel glijmiddel gebruikt bij anale seks (penis in anus)

   Als je bij pijpen een condoom gebruikt

   Als je bij beffen of rimmen een beflapje (of opengeknipt condoom) gebruikt.

   Lees hier meer over veilig vrijen

   Verdwaalde hand

   Je leest het vaak in profielen. De vrouw is bi en de man geeft aan dat hij hetero is en ook een 'Verdwaalde hand' niet waardeert.  De omschrijving verdwaalde hand is een beetje vaag. Want een hand verdwaalt immers nooit zomaar. Je weet altijd waar je je handen laat toch?

   Natuurlijk kun je eens per ongeluk iemand aanraken. Sommige mannen vinden het ook helemaal niet erg als een man even aan hun borst zit of billen. Dat wil niet zeggen dat hij je gelijk anaal wil nemen of pijpen. Soms is het gewoon per ongeluk of wil de ander het lichaam van een man voorzichtig en stap voor stap voelen. We nemen aan dat jullie van te voren al besproken hebben bij een date wat wel en niet mag...

    

   Viagra

   Viagra is een pilletje wat je kunt slikken bij erectieproblemen, maar ook om het langer vol te houden bij een date of met je vrouw. Viagra erectiepillen treden gemiddeld in werking na 30 minuten tot 60 minuten na inname. Slik daarom de Viagra erectiepil 1 uur voor de seks. Na de inname van Viagra blijft het erectiemiddel ongeveer 4 uur werkzaam. Dit houdt niet in dat je 4 uur lang een erectie hebt. Je moet namelijk wel geprikkeld worden. 

   Veel clubgebruikers slikken viagra of een ander middel met sildenafil citraat om het langer vol te houden. Wanneer een man een paar keer een zaadlozing weet uit te stellen, kan de penis ermee ophouden. Weg geiligheid en absoluut niet leuk voor de man die in zijn hoofd nog wel ontzettend geil is, maar van wie de penis er geen zin meer in heeft.

   Vibrator

   Een vibrator is een apparaat dat trilt en bedoeld is voor het stimuleren van seksuele gevoelens of gebruikt wordt bij een erotische massage.

   Uit cijfers van de grootste Nederlandse producenten van erotische gebruiksproducten blijkt dat jaarlijks meer dan één miljoen seksspeeltjes en vibrators in Nederland verkocht worden.

   Volledige partnerruil

   Jullie gaan er helemaal voor. Je hebt een man en vrouw gezien die jullie wel zien zitten en daar willen jullie gebruik van maken. Bij Full swap hebben jullie beide seks. Niet met elkaar, maar met het andere stel.

   Voyeurisme

   Voyeurisme is het heimelijk en doorgaans met seksuele lustgevoelens kijken naar een of meerdere mensen die geheel of gedeeltelijk naakt zijn en al dan niet seks hebben. 

   V-V

   V-V staat voor vrouw-vrouw. Seks tussen twee vrouwen dus

  W

   Wappen

   Meestal wordt  gezegd dat Wappen sex met een pilletje is. Maar dit is wel heel kort de bocht. Wappen is veel meer dan dat. Daar komt nog eens bij dat wappen niet voor iedereen dezelfde betekenis heeft. Wappen is een verzamelnaam geworden van activiteiten die volwassenen met elkaar uitvoeren en kent verschillende vormen van invulling. Voor de één is het een weekend liggen op de matrassen, voor de ander komt er een bezoekje aan een sauna, party of club bij om de hoek kijken.

   Wappen gebeurt bijna altijd in combinatie met partydrugs. Vaak herken je wappers aan teksten die ze  gebruiken als "we daten met  een volle snoeptrommel " en "trance en alles wat er bij hoort".

   Webcamseks

   Webcamseks is seks via een webcam, al of niet interactief, al of niet wederzijds, met of zonder geluid en al of niet tegen betaling

  X

   Y

    Z

     Zoenen

     Sommige stellen zoenen niet bij een date. Niet omdat ze het niet lekker vinden, maar omdat ze het intiem vinden. Wanneer je zoent heb je vaak je ogen dicht. Daardoor heb je als stel niet contact met elkaar. Dit wordt door sommige stellen als onprettig ervaren.

    @SwingersFunNL

    Any data to display

    SwingersFun

    Community

    Dating

    Lekker handig

    • Profieltekst
    • Profielfoto
    • Berichten
    • Do & Don't
    • Veilig op het www

    Log in